Televisie (Video) en Radio (Audio) Collectie
  Home
Main Menu
Home
Over deze Site
Nieuws
Discussieforum
Downloads
Links
Afbeeldingen
Contact
TV Programma DB
Login

Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer hier.
Gezocht!
Countdown - 10 Years of Rock n Roll (19890118) 01.jpgVoor het internationale archief zijn wij op zoek naar afleveringen van het muziekprogramma Countdown zoals uitgezonden door Veronica en later ook door Europa TV, Music Box, Super Channel en Sky Channel onder de titel Countdown Europe's Number 1 Rockshow. Alles is welkom; interviews, presentaties, optredens. Liefst complete afleveringen. Zelf opgenomen banden zetten we gratis voor je over en komen indien gewenst netjes retour. Ruilmateriaal aanwezig, of we nemen de banden over, komen we wel uit.

Contact

Lees verder...
 

Nieuw in TV DB
1: Hoe is het Mogelijk
2: Typisch RTL
3: Kanaal 13
4: VTV
5: Super Channel
Nieuwe Feiten
Televisie / Video
Show
Cabaret & Humor
Comedy
Jeugd
Muziek
Omroepen
Programma Leaders
Reclame
Loeki
Reality
Quiz
Science Fiction
Cartoon & Animatie
Actie & Drama
Actualiteit
Documentaire
Magazine
Toneel & Klucht
Gezocht!
Radio / Audio
Radio Show
Cabaret
Mix
Hoorspel
Overig
Gezocht!
Oude Banden
Tapes Ruilen
Tapes Doorkijken
Tapes Overzetten
 maandag, 08 augustus 2022
Huis Vol Banden....
zaterdag, 05 augustus 2006
tapes1.jpgIk spreek met enige regelmaat mensen die vragen hoeveel banden ik heb en waar ik die precies laat in huis. Het antwoord op het aantal moet ik altijd schuldig blijven. Ik heb geen idee. Met enige regelmaat krijg ik partijen erbij of kan ik dozen lenen van mensen. Een korte rondleiding. 


In de hal begint het al met enkele dozen met banden. Linksonder zijn bijna allemaal VCR banden, op de plastic tassen na. De tassen zijn vooral VHS banden met specifiek materiaal dat ik uitgezocht te leen heb gekregen. Rechtsboven, voor de woonkamerdeur staan dozen VHS en Betamax banden die ik nog door moet kijken. Eigenlijk hebben deze tapes prioriteit, dan kunnen ze terug naar de eigenaren of de vuilnisbak in; in ieder geval weg uit de hal.

entree.jpg


De volgende foto is gemaakt in onze woonkamer. Naast een doos met VCR N1500 cassettes staan er op dit moment ook 2 Betamax videorecorders op de grond (waarvan er eentje bezig is met het overzetten van een 1-2-3 show met Ted de Braak). Naast de bank, achter de Betamax, staan een VCR N1500 en een VCR N1700 machine, met nog een VHS machine er boven op.

woonkamer.jpg


Op de slaapkamer kijk ik meestal banden door, op zoek of er iets leuks op staat. Eigenlijk zijn dit de spoel- en doorkijkrecorders. Stapels VCC banden liggen klaar om een keer overgezet te worden; deze staan dus precies goed voor een programma of fragment. Rechts van de TV staat een Grundig V2000 machine die ik ook gebruik voor doorkijken. Op de grond links een N1700 machine en naast de stapel banden rechts een Betamax machine.

slaapkamer.jpg


Op mijn werkkamer staan de computers waarmee ik video capture of overzet van banden. Ook zet ik daar radioprogramma's over naar de computer. Verder staat de kamer vol met dozen banden, vooral Betamax en ook wat VCR. Het meeste van de banden is uitgezocht en staat klaar om een keer te worden overgezet. Alleen de 4 bananendozen linksvoor en de losse banden rechtsonder zijn nog niet doorgekeken.

werkkamer1.jpg


Het hoekje geschikt voor overzetten, internet, etc. De laptop links in bezig met het converteren en beeldruisfilteren van een Showbizzquiz-uitzending uit november 1985. Naast de twee computers staan een tweetal radiotuners, voor het opnemen van hedendaagse radio programma's, een cassettedeck voor het overzetten van bandjes, een S-VHS videorecorder voor het overzetten van VHS banden en een digitale TV ontvanger voor het overzetten van hedendaagse televisie programma's. Het notebook staat trouwens op een VR2022 V2000 recorder.

werkkamer2.jpg


De laatste foto is genomen op het punt van de eerste foto van mijn werkkamer, maar dan naar rechts. De losse banden waar ik over schreef bij de eerste foto zijn hier goed te zien. De losse banden zijn nog niet uitgezocht en komen uit verschillende collecties. Links van de oranje stoeltjes liggen trouwens nog stapeltjes cassettebandjes die ik een keer door moet luisteren.

werkkamer3.jpg

En dan is er nog de zolder, waar nog zeker 10 bananendozen met banden staan. Allemaal nog niet uitgezocht wat er precies op staat. In de garage staan meestal nog wat dozen die weg kunnen. Banden die ik al heb doorgekeken en al heb overgezet.
 
< Vorige   Volgende >
Het Laatste Medianieuws
Mediacourant
Recente Discussie
1: Re:Het SinterklaasJournaal (5) by Oudetvfan
2: Steenen Tijdperk Elvis 22 delen (1) by RemkoKaye
3: Re:Samba-boy zoekt... (14) by TVKijker
4: opzoek - frogers effe geen cent te makken (1) by alexkuipers
5: Re:Theater van het sentiment (2) by Hansvdw
6: Re:Partij VHS vanalles (12) by nostalgieradioentv
Afbeeldingen
 Staatsloterij - Appel Schieten (Marnix Kappers) (1985).jpg
Hier online: https://www.youtube.com/watch?v=_VSha...
Posted by: admin
 Lotto - Krasloten in de Toekomst (Serge Henri Falcke) (1997).jpg
Wie heeft dit reclamefilmpje voor mij op DVD of MP...
Posted by: B.Tol
 Staatsloterij - Appel Schieten (Marnix Kappers) (1985).jpg
Hoi beste, ik zou graag dit filmpje een keer wille...
Posted by: John ter Voort
 TV Show - Interview Willem Ruis (198x).jpg
Belachelijk late reactie maar kom; dit is uit 1982...
Posted by: MrSambaboy
 5 Tegen 5 (20060121) 02.jpg
Helemaal vergeten dat Winston dit ook nog gepresen...
Posted by: MrSambaboy
Nu Online
Er is 1 gast online
Latest Visitors
Oudetvfan
Kaoka
MrSambaboy
Daan1714
BoosPeter
Hýlfithorrðursonn
RemkoKaye
Statistieken
Leden: 24278
Nieuws: 823
Web Links: 0
Bezoekers: 100621180
 
Go to top of page  Home | Over deze Site | Nieuws | Discussieforum | Downloads | Links | Afbeeldingen | Contact | TV Programma DB

© 2004-2022 videoenaudio.gouweloos.com
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar worden gemaakt
zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs/makers.