Televisie (Video) en Radio (Audio) Collectie
  Home
Main Menu
Home
Over deze Site
Nieuws
Discussieforum
Downloads
Links
Afbeeldingen
Contact
TV Programma DB
Login

Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer hier.
Gezocht!
Countdown - 10 Years of Rock n Roll (19890118) 01.jpgVoor het internationale archief zijn wij op zoek naar afleveringen van het muziekprogramma Countdown zoals uitgezonden door Veronica en later ook door Europa TV, Music Box, Super Channel en Sky Channel onder de titel Countdown Europe's Number 1 Rockshow. Alles is welkom; interviews, presentaties, optredens. Liefst complete afleveringen. Zelf opgenomen banden zetten we gratis voor je over en komen indien gewenst netjes retour. Ruilmateriaal aanwezig, of we nemen de banden over, komen we wel uit.

Contact

Lees verder...
 

Nieuw in TV DB
1: Hoe is het Mogelijk
2: Typisch RTL
3: Kanaal 13
4: VTV
5: Super Channel
Nieuwe Feiten
Televisie / Video
Show
Cabaret & Humor
Comedy
Jeugd
Muziek
Omroepen
Programma Leaders
Reclame
Loeki
Reality
Quiz
Science Fiction
Cartoon & Animatie
Actie & Drama
Actualiteit
Documentaire
Magazine
Toneel & Klucht
Gezocht!
Radio / Audio
Radio Show
Cabaret
Mix
Hoorspel
Overig
Gezocht!
Oude Banden
Tapes Ruilen
Tapes Doorkijken
Tapes Overzetten
 vrijdag, 01 maart 2024
Yorin wordt RTL7
dinsdag, 28 juni 2005
Yorin_Logo_2004.jpgOp de dag dat Talpa, de nieuwe zender van John de Mol, gaat uitzenden wordt Yorin omgedoopt tot RTL7. Ook RTL5 zal op dezelfde dag, 12 augustus, een nieuwe uitstraling krijgen. In de nieuwe strategie wordt RTL5 naast RTL4 de tweede brede zender.

De televisiezender Yorin van de RTL-groep gaat met ingang van 12 augustus RTL7 heten. Op deze manier wil RTL de relatie tussen hun drie tv-zenders aangeven en een 'family of stations' creëren. Dat heeft RTL-topman Fons van Westerloo dinsdag laten weten.

De twee radiozenders van de RTL-groep behouden wel hun namen, namelijk RTL FM en Yorin FM. Het tv-initiatief lijkt op een tegenoffensief van RTL tegen Talpa, de nieuwe familiezender van John de Mol. Die zender maakte maandag zijn programmering bekend en begint ook op 12 augustus met uitzenden. Er is niet voor de naam RTL6 gekozen omdat kijkers doorgaans Yorin op de 7e plaats van hun tv-toestel hebben geïnstalleerd en omdat SBS6 een sterke positie heeft met dat nummer.

RTL7 wordt een station dat overdag de zakenzender RTLZ (nu nog op RTL5) gaat huisvesten. In geval van 'breaking news' blijft het station ook 's avonds met nieuws in de lucht. Verder komen alle RTL-sportuitzendingen op RTL7, behalve het voetbal, want dat blijft op RTL5 te zien.

De RTL7-programmering gaat verder bestaan uit 'classic comedies, actieseries, entertainment, films en events'. Elke avond om 20.30 uur is er steevast plaats ingeruimd voor kijkcijfertoppers die eerder al op RTL4 of RTL5 te zien waren. RTL wil op deze manier kijkers de kans geven die een show een eerste keer hebben gemist. Volgens het mediabedrijf bestaat daar veel behoefte aan.

De programmering van de goedbekeken zender RTL4 zal niet veel veranderen. Van Westerloo probeert het succes van dit ,,natuurwonder'' verder uit te bouwen door Idols opnieuw in stelling te brengen en te komen met een andere internationale succesformule: 'Dancing with the stars'. Editie NL Laat moet verder verankerd raken in de RTL4-avond en het vertrek van Barend & Van Dorp wordt later in het tv-seizoen opgevangen met een ,,nieuwe, informatieve formule waarin de mening van en interactie met de kijker centraal staat''.

Een nieuwe dagelijkse talkshow is er wel op RTL5. Daar gaat Robert Jensen elke werkdag afsluiten met een praatprogramma. Niet langer behandelt hij alleen nieuws uit de showbizzwereld; hij zal ook de maatschappelijke actualiteit onder de loep nemen.

RTL5 mag als enige zender die niet achter de decoder zit, wekelijks een voetbalwedstrijd uit de eredivisie live in beeld brengen. Op vrijdagavonden is dat steeds het geval vanaf 20.00 uur. Ook 'Voetbal Insite' blijft op die zender bestaan, gepresenteerd door de nieuwe combinatie Marcel Maijer en Barbara Barend. RTL werkt bovendien aan een deal met de NOS waardoor het WK voetbal volgend jaar ook deels bij RTL5 is te zien. De wedstrijden die de NOS niet rechtstreeks uitzendt, zouden dan bij RTL te zien kunnen zijn.

Het programma Yorin Travel gaat Travel heten en komt ook bij RTL5 op de buis. CSI Miami en CSI New York krijgen er eveneens een plaatsje, net als de nieuwe serie 'Queer eye for the straight guy'. Verder zegt RTL een flink aantal topfilms op RTL5 te gaan uitzenden.

rtl457_logos_354x66.gif
 
< Vorige   Volgende >
Het Laatste Medianieuws
Mediacourant
Recente Discussie
1: Re:Middenindenachtrick/MogguhRick & Rick in de Morgen (5) by KabouterPower
2: Beeldmateriaal Ruilen De Nieuwe Uri Geller (1) by xyoufail
3: radioserie Haal het doek maar op (1) by Annemarie1944
4: rtl nieuws en rtlz 2003-2007 (1) by Lotto weekend miljonairs
5: Re:Teaser-promo 'The Voice Of Holland', eind 2021 (6) by MrSambaboy
6: Re:Call TV (RTL 4-5, Veronica, Yorin) (4) by ggouweloos
Afbeeldingen
 Staatsloterij - Appel Schieten (Marnix Kappers) (1985).jpg
Hier online: https://www.youtube.com/watch?v=_VSha...
Posted by: admin
 Lotto - Krasloten in de Toekomst (Serge Henri Falcke) (1997).jpg
Wie heeft dit reclamefilmpje voor mij op DVD of MP...
Posted by: B.Tol
 Staatsloterij - Appel Schieten (Marnix Kappers) (1985).jpg
Hoi beste, ik zou graag dit filmpje een keer wille...
Posted by: John ter Voort
 TV Show - Interview Willem Ruis (198x).jpg
Belachelijk late reactie maar kom; dit is uit 1982...
Posted by: MrSambaboy
 5 Tegen 5 (20060121) 02.jpg
Helemaal vergeten dat Winston dit ook nog gepresen...
Posted by: MrSambaboy
Nu Online
Er is 1 gast online
Latest Visitors
Jimmy savile
zomergastenfan8
DG94
Archetta
MrSambaboy
xyoufail
JohnEdet
Statistieken
Leden: 24353
Nieuws: 823
Web Links: 0
Bezoekers: 116784073
 
Go to top of page  Home | Over deze Site | Nieuws | Discussieforum | Downloads | Links | Afbeeldingen | Contact | TV Programma DB

© 2004-2024 videoenaudio.gouweloos.com
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar worden gemaakt
zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs/makers.