Televisie (Video) en Radio (Audio) Collectie
  Home arrow TV Programma DB
Main Menu
Home
Over deze Site
Nieuws
Discussieforum
Downloads
Links
Afbeeldingen
Contact
TV Programma DB
Login

Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer hier.
Gezocht!
Countdown - 10 Years of Rock n Roll (19890118) 01.jpgVoor het internationale archief zijn wij op zoek naar afleveringen van het muziekprogramma Countdown zoals uitgezonden door Veronica en later ook door Europa TV, Music Box, Super Channel en Sky Channel onder de titel Countdown Europe's Number 1 Rockshow. Alles is welkom; interviews, presentaties, optredens. Liefst complete afleveringen. Zelf opgenomen banden zetten we gratis voor je over en komen indien gewenst netjes retour. Ruilmateriaal aanwezig, of we nemen de banden over, komen we wel uit.

Contact

Lees verder...
 

Nieuw in TV DB
1: Hoe is het Mogelijk
2: Typisch RTL
3: Kanaal 13
4: VTV
5: Super Channel
Nieuwe Feiten
Televisie / Video
Show
Cabaret & Humor
Comedy
Jeugd
Muziek
Omroepen
Programma Leaders
Reclame
Loeki
Reality
Quiz
Science Fiction
Cartoon & Animatie
Actie & Drama
Actualiteit
Documentaire
Magazine
Toneel & Klucht
Gezocht!
Radio / Audio
Radio Show
Cabaret
Mix
Hoorspel
Overig
Gezocht!
Oude Banden
Tapes Ruilen
Tapes Doorkijken
Tapes Overzetten
 maandag, 02 oktober 2023
Koefnoen
donderdag, 12 april 2007
Koefnoen is een cabaretesk televisieprogramma van de AVRO. Voor het eerst uitgezonden op 17 september 2004. In het programma wordt teruggekeken op de voorbije week met sketches en filmpjes.

Centrale figuren in Koefnoen zijn Owen Schumacher en Paul Groot. Ze worden bijgestaan door collega-cabaretiers Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman, Sander van Opzeeland, Erik van Muiswinkel en Joep van Deudekom. Al deze cabaretiers maakten hun overstap van VARA's Kopspijkers naar AVRO's Koefnoen. Marjan Luif (mevrouw Ten Kate) werd ook gevraagd of ze aan het programma mee wilde werken. Ook andere gastacteurs zijn van de partij geweest, zoals Diederik van Vleuten, Jack Wouterse, Beppe Costa, Sanne Wallis de Vries, Eric van Sauers en Cas Enklaar. Rob Urgert werd gevraagd of hij aan het programma mee wilde schrijven en is mede-bedenker van de opzet van het programma.

koefnoen_owenenpaul.jpg Het woord 'Koefnoen' is Jiddisch en betekent 'voor niets', of (volgens de makers) 'vrijkaartje'. Het woord komt van 'kof' en 'nun', de namen van twee Hebreeuwse letters die de beginletters zijn van "kost niets". In de intro van Koefnoen wordt het nummer Galaxy Bounce van The Chemical Brothers (album Come with Us) gebruikt, het is zodanig bewerkt dat er Koefnoen in wordt gezongen.

In 2006 werd Koefnoen onderscheiden met de Zilveren Nipkowschijf.

Formule
De uitzendingen zijn vaak een samenhang van diverse sketches en filmpjes. Sommige hiervan zijn actueler dan andere, omdat de ene helft van het programma ruim van tevoren wordt opgenomen, en de andere helft in de week voor de uitzending. In het eerste seizoen werd alles een week van tevoren opgenomen, maar daardoor kwam er minder schot in nogal langdurige sketches (ook naar mening van de makers zelf).

koefnoen_20060401_-_giel_beelen.jpg Vaak wordt er een bekend en populair programma belachelijk gemaakt. (Zo zijn onder andere: Baantjer , RTL Boulevard, Idols, RTL Forens, NOVA/Den Haag Vandaag, Per seconde wijzer, Zomergasten, Joling & Gordon Over De Vloer en De wereld draait door reeds door Koefnoen gepersifleerd.) De filmpjes die ruimer van tevoren zijn opgenomen zijn vaak nep-reclames of filmpjes met fictieve typetjes. Imitaties komen ook veel voor, waarmee de traditie van imitaties uit Kopspijkers voortgezet werd. Eén onderdeel bleef altijd: imitaties van bekende Nederlanders die tegen een kleurige achtergrond een bepaalde opmerking voor de camera maakten.

Speciale uitzendingen
Een enkele keer draait een uitzending om een bepaald thema. Zo werd in het eerste seizoen een thema-aflevering over de dood gemaakt. In december dat jaar verscheen ook een kerstuitzending op de televisie: A Koefnoen carol (vrij naar A Christmas Carol van Charles Dickens) waarin diverse imitaties voorkwamen. Zo was Jan Wolkers de verteller en kreeg Gerrit Zalm als boze vrek een geest van het verleden op bezoek: Pim Fortuyn.

Ook is er jaarlijks een oudjaarsuitzending. In 2004 had de uitzending veel weg van een compilatie. De twee vaste typetjes van het seizoen (de beveligingsbeambten) zitten voor de buis bij oudjaar te zappen en komen allerlei herhalingen tegen. In 2005 was de uitzending meer een soort jaaroverzicht. Op Het Gala van het Gouden Ding werden er Gouden Dingen uitgereikt aan onder meer Geer & Goor (Gerard Joling en Gordon), Rob Oudkerk enzovoorts. Ook in 2006 werd dit idee voortgezet.
Commentaar
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!
 
< Vorige   Volgende >
Recente Discussie
1: rtl nieuws en rtlz 2003-2007 (1) by Lotto weekend miljonairs
2: Re:Teaser-promo 'The Voice Of Holland', eind 2021 (6) by MrSambaboy
3: Re:Call TV (RTL 4-5, Veronica, Yorin) (4) by ggouweloos
4: Re:FOX Kids - Jetix - Nickelodeon materiaal (2) by MrSambaboy
5: Re:VARA's Vuurwerk (3) by Harrold1970
6: Re:Nieuwe TV website ?! (19) by MrSambaboy
Afbeeldingen
 Staatsloterij - Appel Schieten (Marnix Kappers) (1985).jpg
Hier online: https://www.youtube.com/watch?v=_VSha...
Posted by: admin
 Lotto - Krasloten in de Toekomst (Serge Henri Falcke) (1997).jpg
Wie heeft dit reclamefilmpje voor mij op DVD of MP...
Posted by: B.Tol
 Staatsloterij - Appel Schieten (Marnix Kappers) (1985).jpg
Hoi beste, ik zou graag dit filmpje een keer wille...
Posted by: John ter Voort
 TV Show - Interview Willem Ruis (198x).jpg
Belachelijk late reactie maar kom; dit is uit 1982...
Posted by: MrSambaboy
 5 Tegen 5 (20060121) 02.jpg
Helemaal vergeten dat Winston dit ook nog gepresen...
Posted by: MrSambaboy
Nu Online
Er zijn 3 gasten online
Latest Visitors
ghabrom
Piropemaha
stefanvl
sztar1987
Dr. Klahn
Lynx
Gerbil
Statistieken
Leden: 24327
Nieuws: 823
Web Links: 0
Bezoekers: 111921043
 
Go to top of page  Home | Over deze Site | Nieuws | Discussieforum | Downloads | Links | Afbeeldingen | Contact | TV Programma DB

© 2004-2023 videoenaudio.gouweloos.com
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar worden gemaakt
zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs/makers.