Televisie (Video) en Radio (Audio) Collectie
  Home arrow Loeki
Main Menu
Home
Over deze Site
Nieuws
Discussieforum
Downloads
Links
Afbeeldingen
Contact
TV Programma DB
Login

Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer hier.
Gezocht!
Countdown - 10 Years of Rock n Roll (19890118) 01.jpgVoor het internationale archief zijn wij op zoek naar afleveringen van het muziekprogramma Countdown zoals uitgezonden door Veronica en later ook door Europa TV, Music Box, Super Channel en Sky Channel onder de titel Countdown Europe's Number 1 Rockshow. Alles is welkom; interviews, presentaties, optredens. Liefst complete afleveringen. Zelf opgenomen banden zetten we gratis voor je over en komen indien gewenst netjes retour. Ruilmateriaal aanwezig, of we nemen de banden over, komen we wel uit.

Contact

Lees verder...
 

Nieuw in TV DB
1: Hoe is het Mogelijk
2: Typisch RTL
3: Kanaal 13
4: VTV
5: Super Channel
Nieuwe Feiten
Televisie / Video
Show
Cabaret & Humor
Comedy
Jeugd
Muziek
Omroepen
Programma Leaders
Reclame
Loeki
Reality
Quiz
Science Fiction
Cartoon & Animatie
Actie & Drama
Actualiteit
Documentaire
Magazine
Toneel & Klucht
Gezocht!
Radio / Audio
Radio Show
Cabaret
Mix
Hoorspel
Overig
Gezocht!
Oude Banden
Tapes Ruilen
Tapes Doorkijken
Tapes Overzetten
 woensdag, 24 juli 2024
Loeki de Leeuw - Asjemenou!
donderdag, 19 februari 2004

Loeki - Eenden Intro (zomer 1985).jpg

Loeki - Zeilboot Intro (Zomer 1988).jpg

Loeki - Ballonnen Zweven Outro (19xx).jpg

Loeki - Fladdermobiel Outro (1992).jpg

Loeki - Guitaar Outro (1992).jpg

Loeki - Popband Intro (Winter 1981-1982) 01.jpg

Loeki - Straatmuzikant (1978of1979).jpg

Loeki - Botsauto Intro (19xx).jpg

Loeki - Strandstoel Intro (Zomer 1982) 02.jpg

In de tijd dat er alleen nog Nederland 1 en 2 als zenders waren werden er zes dagen per week reclameblokken uitgezonden voor en na de grote NOS-Journaals. Alleen op zondag (en op feestdagen) werd er geen reclame uitgezonden. Aan het begin en eind van ieder reclameblok zat een kort (10 seconde) filmpje van Loeki. In deze intro en outro filmpjes was Loeki onder andere te zien als zanger van een pop-band, orgelspeler, piaonospeler, drummer in een steelband, trompetblazer, zeiler, eendjes voerder en nog veel meer. De filmpjes hadden allemaal hetzelfde deuntje maar iedere keer in een ander jasje.

Tussen de reclames door kwam Loeki ook voorbij in filmpjes van 3 á 4 seconde. Korte grapjes tussen de reclames door. Van deze bumpers zijn er meer dan 7.000 gemaakt gedurende al de jaren dat Loeki op televisie te zien was.

De gebruikte techniek wordt "stop-motion" genoemd, de figuurtjes worden in de juiste houding gezet, en beeldje wordt opgenomen, de figuurtjes worden een heel klein beetje veranderd en dan wordt het volgende beeldje opgenomen. Zo ontstaat uiteindelijk een korte animatie.

In de tweede helft van de jaren '80 gingen de publieke omroepen ook reclameblokken uitzenden tussen de programma's in. Dit werd gedurende een aantal jaren "zwevende reclame" genoemd. Hiervoor werden speciale intro/outro Loeki's gemaakt met een "zwevend" thema. Zo was Loeki te zien bungelend aan een paraplu, zwevend op een tapijtje, hangend aan een deltavlieger en fietsvliegend op een soort van fladdermobiel. Deze filmpjes werden korter, en dus ook het oorspronkelijke deuntje werd ingekort. Wel bleven intro en outro filmpje verschillend van elkaar. In de loop van de tijd werden er nog wel wat nieuwe intro en outro filmpjes bijgemaakt, zonder het "zwevende" thema; van goochelaar tot stofzuiger, ramenlapper, op rolschaatsen. Het STER logo kwam toen ook steeds duidelijker in beeld. De filmpjes tussen de reclames in bleven wel, al was het in iets mindere mate.

Na de eerste helft van de jaren '90 werden de intro/outro filpjes van Loeki geschrapt om de reclameblokken aan- en af te kondigen. Voor en na een reclameblok verscheen een filmpje dat alleen liet zien dat het om de STER ging; waarschijnlijk afgekeken van de commerciele zenders die dit al enkele jaren deden. Wel bleef er tussen de reclames door nog een enkel filmpje van Loeki zitten, ik denk dat het idee erachter was om de Leeuw niet meteen zijn nek om te draaien.

Eind 2003 werd besloten Loeki van de buis te halen, stoffig werd hij genoemd, en hij zou niet meer in het beeld van de publieke omroepen passen. Na een kort protest door enkele fans bleef Loeki alleen nog te zien in de reclameblokken tijdens de jeugprogramma's van Zeppelin. Begin 2004 is er aangekondigd dat ook deze Loeki's van het beeld verdwijnen.

December 2004 is Loeki de Leeuw verdwenen uit het beeld van de STER. Niet voor het eerst overigens: Loeki is al een keer vervangen door een soort langoor-konijnen, maar uiteindelijk is hij toch weer teruggekomen op het scherm.

In 2005 werd Loeki verbonden aan supermarktketen Edah. Als computer animatie is hij te zien in de reclamespots voor verschillende Edah producten. Voor het eerst is Loeki nu ook te zien op de commerciele zenders.

In 1990 zijn de oude intro/outro Loeki's nog een keer uit de kast gehaald ter ere van het 25 jarig jubileum van de STER. Gedurende een korte tijd zijn de oude filmpjes opnieuw uitgezonden. Deze zijn te herkennen aan het oorspronkelijke jaartal onder in beeld, met daarbij de tekst "25 jaar STER".

Loeki heeft in de jaren '70 en '80 ook iedere week in de Avro bode / Televizier gestaan met een quiz van een halve pagina.

Mocht iemand nog leuke filmpjes tegenkomen op een oude videoband neem dan contact met ons op, Vooral in de filmpjes van voor 1980 zijn we geinteresseerd. Zie de links "oude stijl" en "nieuwe stijl" in het menu voor een overzicht van de filmpjes die we al hebben.

 
Recente Discussie
1: Re:VHS banden 1999-2012 (2) by Dominic
2: Gezocht: [24 uur met] René Gude (24-01-2014) (1) by rbnspm
3: Gezocht: aflevering goochelaars ontmaskerd (1) by Daha1969
4: Re:Pinokkio - Kindernet (4) by Puntje
5: Gezocht: Docu Straatbeelden 1988 (1) by Dominic
6: Re:Afleveringen ceddie gezocht - uitgezonden eo (2) by Puntje
Afbeeldingen
 Staatsloterij - Appel Schieten (Marnix Kappers) (1985).jpg
Hier online: https://www.youtube.com/watch?v=_VSha...
Posted by: admin
 Lotto - Krasloten in de Toekomst (Serge Henri Falcke) (1997).jpg
Wie heeft dit reclamefilmpje voor mij op DVD of MP...
Posted by: B.Tol
 Staatsloterij - Appel Schieten (Marnix Kappers) (1985).jpg
Hoi beste, ik zou graag dit filmpje een keer wille...
Posted by: John ter Voort
 TV Show - Interview Willem Ruis (198x).jpg
Belachelijk late reactie maar kom; dit is uit 1982...
Posted by: MrSambaboy
 5 Tegen 5 (20060121) 02.jpg
Helemaal vergeten dat Winston dit ook nog gepresen...
Posted by: MrSambaboy
Nu Online
Er zijn 7 gasten online
Latest Visitors
Dominic
soepball
Bartvdo
moestie2054
De Triesties
chocochaos
HansG
Statistieken
Leden: 24377
Nieuws: 823
Web Links: 0
Bezoekers: 124560763
 
Go to top of page  Home | Over deze Site | Nieuws | Discussieforum | Downloads | Links | Afbeeldingen | Contact | TV Programma DB

© 2004-2024 videoenaudio.gouweloos.com
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd of openbaar worden gemaakt
zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs/makers.